Συχνές Ερωτήσεις

Οι ακόλουθες ερωτήσεις θεωρούνται σημαντικές ώστε να γίνουν σε οποιοδήποτε εκτροφέα. Εάν σχεδιάζετε την αγορά ενός σκαντζόχοιρου από εμάς ή από κάποιον άλλο, αυτά τα ερωτήματα θα σας καθοδηγήσουν σε κάποιον που είναι γνώστη του αντικειμένου αλλά και ηθικό. Έχουμε συμπεριλάβει ένα subtext, των ειδών, κάτω από κάθε ερώτηση να εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό να ρωτήσετε.

Ερ. Πόσο καιρό ασχολείστε με την αναπαραγωγή σκαντζόχοιρων αφρικανικών πυγμαίων;
Παρά το γεγονός ότι τα χρόνια αναπαραγωγής δεν καθιστούν πάντα καλό ή κακό έναν εκτροφέα ώστε να αγοράσει κανείς από αυτόν  είναι σημαντικό όμως ο εκτροφέας να είναι εκ των προτέρων γνώστης.

Απ. Ασχολούμαστε με την εκτροφή σκαντζόχοιρων από το 2011

Ερ. Επιτρέπονται οι επισκέψεις πριν την αγορά;

Παρά το γεγονός ότι πολλοί εκτροφείς δεν επιτρέπουν επισκέπτες στο σπίτι τους είτε για την ασφάλεια των ζώων τους είτε για να μην αναστατώσουν τη ρουτίνα τους, είναι ένα σημαντικό όμως  ερώτημα που τίθεται ώστε να δείτε τα ζωάκια που εκτρέφουν από κοντά.
 

Απ. Ναι, κατόπιν ραντεβού,  επιτρέπουμε στους επισκέπτες που είναι 18 ετών και άνω (εκτός και αν συνοδεύονται από ενήλικα) να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά τα σκαντζοχοιράκια μας πριν από την αγορά τους ώστε να τους ενθαρρύνουμε να αποκτήσουν την εμπειρία ενός κατοικίδιου σκαντζόχοιρου πριν τη λήψη της απόφασης να το πάρουν σπίτι τους. Σε αντάλλαγμα, σας ζητάμε να σεβαστείτε ότι είμαστε γενικά πολύ απασχολημένοι μεταξύ των ζώων μας και της οικογενειακής μας ζωής.

Ερ. Κοστίζει ακριβά η κατοχή ενός τέτοιου κατοικιδίου;

Απ.  Οχι! Το να έχει κανείς ένα κατοικίδιο σκαντζοχοιράκι δεν θα του στοιχίσει για την συντήρηση του. Δεν έχει τα ίδια κόστη που έχει ένας σκύλος ή μία γάτα ούτε τις ίδιες απαιτήσεις. Αφού προμηθευτείτε αρχικά τα απαραίτητα τα μόνα κόστη που προκύπτουν είναι της τροφής και του υποστρώματος του πράγμα που το καθιστά χαμηλής χρηματικής απαίτησης κατοικίδιο.

Είναι κατανοητό ότι μερικοί μπορούν να προγραμματίσουν ένα ραντεβού και τελικά να αποφασίσουν ότι ένας σκαντζόχοιρος δεν είναι το κατοικίδιο που ψάχνουν. Ωστόσο, δεν είμαστε ζωολογικός κήπος. Παρακαλώ μην τηλεφωνείτε για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού αν δεν έχετε πραγματικό ενδιαφέρον για την αγορά ενός σκαντζόχοιρου από εμάς.

One thought on “Συχνές Ερωτήσεις

 1. Χαίρετε.
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω: πόσο κοστίζει η αγορά ενος σκατζόχοιρου απο εσάς; (τελική τιμή)
  Γνωρίζω πως στο στο εξωτερικό μία τυπική τιμή κυμαίνεται γύρω στα 50 με 200 ευρώ και πως ο σκαντζόχοιρος είναι ένα ιδιαίτερο ζώο το οποίο δεν έχει περάσει πολλά χρόνια με τον άνθρωπο.
  Αυτό συνεπάγεται τη ξεχωριστή φροντίδα που απαιτεί αυτο το ζώο και άρα την αυξημένη τιμή του απο τους εκτροφείς του.
  Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής με εσάς, εκτιμώ πως θα λάβω μια απάντηση που δε θα ξεπερνά τα 300 ευρώ.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αφήστε μια απάντηση