Σκαντζοχοιράκια ως κατοικίδια

Θέματα ιδιοκτησίας

Οι σελίδες που ακολουθούν είναι ένα σύνολο από βασικές κατευθυντήριες γραμμές και σημεία για να σκεφτεί κανείς την εξέταση ενός σκαντζόχοιρος ως κατοικίδιο ή να διευρύνει τις γνώσεις του σχετικά με αυτό το περίεργο ζωάκι. Αυτός ο οδηγός βασίζεται στη γνώση και την εμπειρία μας, την έρευνα, την ιδιοκτησία, την αναπαραγωγή καθώς και την πώληση σκαντζόχοιρων αφρικανικών πυγμαίων ως κατοικίδια ζώα.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται εδώ αφορούν τους σκαντζόχοιρους σε γενικές γραμμές. Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις για τις κατευθυντήριες γραμμές στον κόσμο των ζώων, αλλά θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε πολλές συμβουλές και προτάσεις που θα σας βοηθήσει για ένα καλό ξεκίνημα με το νέο κατοικίδιο ζώο σας. Σας ενημερώνουμε ότι πολλά βιβλία, ιστοσελίδες, ακόμα και κτηνιατρικά άρθρα και εγχειρίδια μπορεί να περιέχουν παρωχημένες ή ανακριβείς πληροφορίες.

Προσωπικότητα και Πληροφορίες

  • Η πιο κοντινή σε σύγκριση της νοημοσύνης ενός σκαντζόχοιρου είναι εκείνη ενός χάμστερ.
  • Οι σκαντζόχοιροι συνήθως δεν έρχονται όταν τους φωνάζουμε.
  • Οι σκαντζόχοιροι μπορούν να μάθουν ορισμένες συμπεριφορές μέσα από τη θετική ενίσχυση αλλά μόνο σε ένα πολύ βασικό επίπεδο.
  • Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προσωπικότητα ενός σκαντζόχοιρου διαμορφώνεται μέσω της αλληλεπίδρασης της συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη. Η σωστή διαχείριση και η εξέταση των αναγκών του σκαντζόχοιρου είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχή κοινωνικοποίηση του αλλά και για το «δέσιμο» με τον ιδιοκτήτη.

Είναι σύνηθες για τους νέους ιδιοκτήτες να παρατηρήσουν μια  «αλλαγή» στην συμπεριφορά του σκαντζόχοιρου τη στιγμή που θα φτάσει το νέο του σπίτι. Αυτό οφείλεται γενικά στο στρες της αλλαγής του περιβάλλοντος του και έχοντας ένα νέο άτομο που θα το φροντίζει. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί, και να συνεχίσετε να δουλεύετε τη σχέση σας με το νέο κατοικίδιο ζώο σας.

Αφήστε μια απάντηση